2 redenen waarom beweging goed is voor je darmen

Immuniteit

Mensen met IBD ondervinden vaak dat hun lichaam een lagere immuniteit heeft. Beweging kan deze immuniteit versterken!

Bewegen zorgt voor een betere bloeddoorstroming waardoor het niet alleen goed is voor het hart en de bloedvaten maar voor de werkingsprocessen in het hele lichaam. Door de verbeterde bloeddoorstroming krijgt ons lichaam een betere afweer tegen ziektes. Dit komt doordat afweercellen sneller door het lichaam worden vervoerd waardoor ze ziektekiemen efficiënt en eerder kunnen uitschakelen.

Als we actief bewegen met het lichaam gaat onze lichaamstemperatuur stijgen, waardoor we de groei van bacteriën inperken. Op die manier zijn de bacteriën kleiner en kan ons lichaam de infectie beter bestrijden.

Stemming

Leven met IBD kan dikwijls een neerslachtig gevoel in de hand werken. Dit wordt teweeg gebracht door de teleurstelling in ons eigen lichaam, de omgeving die weinig begrip heeft, de vele medicatie die moet genomen worden. Kortom, door de gevolgen die de IBD met zich meebrengt voelen we ons niet altijd gelukkig.

Maar ook hiervoor is bewegen de ideale oplossing! Bewegen is ook goed voor het brein, uit onderzoek blijkt dat de toename van neurotransmitters (dit is een stof in de hersenen die onze stemming reguleren) voor dit positieve effect zorgen waardoor we ons gelukkiger voelen.

Bron foto: www.medicalnewstoday.com

2 maart 2018

2 redenen waarom beweging goed is voor je darmen
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x