11 maart 2018

4 oefeningen om je dag goed te starten (varianten)

Oefening die ik dagelijks doe:

  • Planken op handen en voeten (40 sec)
  • Planken op ellebogen en voeten (40sec)
  • Planken op rechterelleboog (20sec)
  • Planken op linkerelleboog (20sec)
  • Brug (40sec)
  • Squat (15x)
  • Buikspieroefening (15x)

Als je de voorgaande dagelijkse oefeningen wat anders wil doen en wat moeilijker wil maken, zijn hier enkele varianten. Hierdoor zal je sneller resultaat bereiken.

Planken

Maak bij het planken gebruik van een yogablok, dit helpt om evenwicht te zoeken. Doordat je een yogablok gebruikt worden je gewrichten en spieren niet overbelast maar je traint wel intenser, zonder dat je risico's hebt op blessures.


Brug

Bij de brug-oefening train je de gluteus maximus (= grote bilspier) en de biceps femoralis (= dijspier). Maak van de brug een evenwichtsoefening en je traint op deze manier ook de onderste buikspieren.

15 seconden op het ene been en 15 seconden op het andere been steunen.


Squat

Je doet een reeks van 15 squats. Blijf bij squat nummer 5-10-15 in de squat-houding staan, m.a.w. hou de houding aan gedurende 10 seconden en ga verder met de oefening.

Een andere variant: hou tijdens de squats een gewicht in je handen. Bij squatten train je voornamelijk de beenspieren. Voornamelijk de rectus femoris (= aan de voorzijde van het dijbeen) en de vastus medialis (= middelste brede spier aan de voorzijde van het dijbeen). Door gebruik te maken van een gewicht, train je alsook je armspieren.

Ik gebruik een soepele schijf met een gewicht van 5kg.

Door gebruik te maken van een gewicht zorgt dit voor extra spanning in de spieren maar deze oefening vraagt ook extra concentratie.


Buikspieroefening

Deze variant pas ik toe tussen het strekken en buigen van de benen. Bij het naar boven komen van de benen, duw je het zitvlak extra omhoog. Ik hou mijn benen in een hoek van 90° maar je kan er ook voor kiezen om de benen te strekken. Deze toevoeging noemt men een pulse up, op deze manier train je optimaal de onderste buikspieren.

4 oefeningen om je dag goed te starten (varianten)

Sterke en slanke armspieren krijgen met colitis ulcerosa, dat doe je zo!

Met dit warme weer wil je niets anders dan topjes dragen! Als IBD-patiënt is het soms lastig om aan sport te doen door het lage energiepeil of pijnlijke gewrichten. In dit artikel vertel ik je hoe je sterke en slanke armspieren krijgt!

18 juli 2019

JA, ik wil sterke en slanke armspieren!

Waarom zumba een leuke work-out is!

Zumba is een work-out die écht gelukkig maakt! Ontdek hier waarom!

4 juni 2019

Lees meer

Sporten en ziek zijn

Middeltjes om te winterblues door te komen! Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebben een grote invloed op het immuunsysteem, lees in dit artikel duidelijke tips hoe je je immuunsysteem kan verbeteren.

26 februari 2019

Lees meer

Motiverend loopschema dat ook jij kan volhouden!

Ontdek hier mijn motiverend en haalbaar trainingsschema om jouw loopdoel te behalen!

13 december 2018

Lees meer

Krijg strakke buikspieren met dit trainingsschema!

Hoe train je op een gecontroleerde en efficiënte manier je buikspieren. Je ontdekt het in dit artikel met trainingsschema. Ideaal om terug sterker te staan na je operatie(s) of in het algemeen.

8 november 2018

Lees meer

7 redenen om jezelf te motiveren om te sporten

Mensen vragen me wel eens hoe ik mezelf motiveer om te gaan sporten. Lees in dit artikel hoe je jezelf uit je luie zetel krijgt om die sportoutfit aan te trekken!

5 oktober 2018

Lees meer

Start je dag goed met deze stretching

Elke ochtend doe ik een stretching om mijn spieren en gewrichten soepel te houden.

11 september 2018

Lees meer

5 tips om beter om te gaan met stress

Stress en IBD, een combinatie die steeds hand in hand gaan. Als IBD patiënt is het dan ook essentieel dat je zo goed mogelijk leert omgaan met stress(situaties).

26 juli 2018

Lees meer

Reizen en darmproblemen: tips & tricks

Reizen en darmproblemen, niet altijd een gemakkelijke combinatie. Met de tips in dit artikel kan je je reis alvast goed voorbereiden.

2 juli 2018

Lees meer

Strakke billen door te skeeleren: How to skeeler!

Wil jij ook graag een leuke sportieve hobby tijdens de zomer? Een hobby waarmee je je hele lichaam traint en waarvan je een strakke poep krijgt? Lees dan snel dit blogartikel!

14 juni 2018

Lees meer

Ontdek de beste slaaphouding voor je darmen!

Ken je dat gevoel dat je zoveel buikpijn hebt dat je niet weet hoe te gaan liggen? Dat je graag zou willen rusten maar je weet niet in welke houding? Lees dan snel dit artikel dat je vele tips zal aanreiken!

19 mei 2018

Lees meer

Waarom je vandaag nog een saunacomplex moet bezoeken

Naar de sauna gaan is heel gezond, maar vooral voor IBD patiënten biedt de sauna vele voordelen. Lees hier waarom!

20 april 2018

Lees meer

Goedkoop en snel in conditie geraken doe je zo!

In het secundair onderwijs werd ik verplicht om te lopen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. De meisjes moesten een looptest afleggen van 13 minuten, de jongens 15 minuten. Horror vond ik het. Maar nu jaren later, denk ik er heel anders over.

28 maart 2018

Lees meer

2 redenen waarom beweging goed is voor je darmen

Mensen met IBD ondervinden vaak dat hun lichaam een lagere immuniteit heeft. Beweging kan deze immuniteit versterken!

2 maart 2018

Lees meer

4 manieren om je dag goed te starten

Deze oefening doe ik elke ochtend. Om mijn lichaam te laten ontwaken en de bloeddoorstroming een boost te geven. Na de operaties had ik een slap gevoel in de spieren. Deze dagelijkse oefening helpt me om deze te versterken zonder dat ze veel inspanning vraagt.

4 januari 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x