28 maart 2018

Goedkoop en snel in conditie geraken doe je zo!

Is lopen dan toch iets voor mij?

Mijn vriend is een fervente loper en moedigde me aan om het nog eens te proberen. Onverwacht werd ik ook gebeten door de ‘loopmicrobe’. Ik heb het heel traag opgebouwd en probeer mijn grenzen goed aan te voelen.

Momenteel loop ik ongeveer anderhalf jaar. Voor ik ga lopen, leg ik een doel vast waarnaar ik streef. Dat doel kan dus verschillen. Voel ik me fit, dan leg ik mezelf meer kilometers op. Gaat het me wat minder, dan ga ik alsnog lopen maar een (heel) korte afstand.

Gemakkelijk, handig en goedkoop

Lopen is gemakkelijk, je doet je loopschoenen aan en weg ben je! Het is handig, je hebt er geen extra materiaal voor nodig en je kan het doen wanneer je maar wil. En dan is het ook nog goedkoop! De enige investering die lopen vraagt is een sportoutfit en een degelijk paar loopschoenen. Zoek een outfit waar je je goed in voelt, dat werkt extra motiverend.

Tijdens het lopen maak ik gebruik van een de app ‘Runkeeper’. Om de 5 minuten krijg je een audiostatistiek. Zo weet je hoeveel je reeds hebt gelopen, in hoeveel tijd en aan welk gemiddeld tempo. Je kan dit ook uitschakelen indien dit minder je ding is. Op het einde van je training kan je ook de route zien die je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je verbruikt hebt.

Ready, set, go!

Loop op je eigen tempo, wat goed voelt voor jou en je zal al snel de voordelen van lopen ondervinden! Het is nooit te laat om ermee te starten. Moest je nog twijfelen, som ik alvast enkele voordelen op die je dat duwtje in de rug geven.

  • Efficiënt
    Het vergt niet veel tijd, geld of moeite. Je loopt wanneer je maar wil. Je bent niet gebonden aan openingstijden, afspraken of lidgeld.
  • Gezond
    Je algemene fitheid zal verbeteren. Het hart en de longen gaan beter functioneren. Beweging is ook gunstig voor je seksleven, betere doorbloeding en een goede nachtrust. Het verbetert je spijsvertering wat dan weer een positief effect heeft op je gewicht. Geef toe, dat willen we toch allemaal?
  • Mentale kracht
    Door de endorfines die vrijkomen tijdens het lopen krijg je een gelukzalig gevoel. Die fysieke fitheid leidt tot sterk mentaal welzijn. Het zet neurologische processen in gang waardoor nieuwe inzichten en ideeën kunnen opkomen.

Dus redenen genoeg om je loopschoenen aan te trekken en ervoor te gaan! Succes!

Goedkoop en snel in conditie geraken doe je zo!

Sterke en slanke armspieren krijgen met colitis ulcerosa, dat doe je zo!

Met dit warme weer wil je niets anders dan topjes dragen! Als IBD-patiënt is het soms lastig om aan sport te doen door het lage energiepeil of pijnlijke gewrichten. In dit artikel vertel ik je hoe je sterke en slanke armspieren krijgt!

18 juli 2019

JA, ik wil sterke en slanke armspieren!

Waarom zumba een leuke work-out is!

Zumba is een work-out die écht gelukkig maakt! Ontdek hier waarom!

4 juni 2019

Lees meer

Sporten en ziek zijn

Middeltjes om te winterblues door te komen! Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebben een grote invloed op het immuunsysteem, lees in dit artikel duidelijke tips hoe je je immuunsysteem kan verbeteren.

26 februari 2019

Lees meer

Motiverend loopschema dat ook jij kan volhouden!

Ontdek hier mijn motiverend en haalbaar trainingsschema om jouw loopdoel te behalen!

13 december 2018

Lees meer

Krijg strakke buikspieren met dit trainingsschema!

Hoe train je op een gecontroleerde en efficiënte manier je buikspieren. Je ontdekt het in dit artikel met trainingsschema. Ideaal om terug sterker te staan na je operatie(s) of in het algemeen.

8 november 2018

Lees meer

7 redenen om jezelf te motiveren om te sporten

Mensen vragen me wel eens hoe ik mezelf motiveer om te gaan sporten. Lees in dit artikel hoe je jezelf uit je luie zetel krijgt om die sportoutfit aan te trekken!

5 oktober 2018

Lees meer

Start je dag goed met deze stretching

Elke ochtend doe ik een stretching om mijn spieren en gewrichten soepel te houden.

11 september 2018

Lees meer

5 tips om beter om te gaan met stress

Stress en IBD, een combinatie die steeds hand in hand gaan. Als IBD patiënt is het dan ook essentieel dat je zo goed mogelijk leert omgaan met stress(situaties).

26 juli 2018

Lees meer

Reizen en darmproblemen: tips & tricks

Reizen en darmproblemen, niet altijd een gemakkelijke combinatie. Met de tips in dit artikel kan je je reis alvast goed voorbereiden.

2 juli 2018

Lees meer

Strakke billen door te skeeleren: How to skeeler!

Wil jij ook graag een leuke sportieve hobby tijdens de zomer? Een hobby waarmee je je hele lichaam traint en waarvan je een strakke poep krijgt? Lees dan snel dit blogartikel!

14 juni 2018

Lees meer

Ontdek de beste slaaphouding voor je darmen!

Ken je dat gevoel dat je zoveel buikpijn hebt dat je niet weet hoe te gaan liggen? Dat je graag zou willen rusten maar je weet niet in welke houding? Lees dan snel dit artikel dat je vele tips zal aanreiken!

19 mei 2018

Lees meer

Waarom je vandaag nog een saunacomplex moet bezoeken

Naar de sauna gaan is heel gezond, maar vooral voor IBD patiënten biedt de sauna vele voordelen. Lees hier waarom!

20 april 2018

Lees meer

4 oefeningen om je dag goed te starten (varianten)

Als je de voorgaande dagelijkse oefeningen wat anders wil doen en wat moeilijker wil maken, zijn hier enkele varianten. Hierdoor zal je sneller resultaat bereiken.

11 maart 2018

Lees meer

2 redenen waarom beweging goed is voor je darmen

Mensen met IBD ondervinden vaak dat hun lichaam een lagere immuniteit heeft. Beweging kan deze immuniteit versterken!

2 maart 2018

Lees meer

4 manieren om je dag goed te starten

Deze oefening doe ik elke ochtend. Om mijn lichaam te laten ontwaken en de bloeddoorstroming een boost te geven. Na de operaties had ik een slap gevoel in de spieren. Deze dagelijkse oefening helpt me om deze te versterken zonder dat ze veel inspanning vraagt.

4 januari 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x