Goedkoop en snel in conditie geraken doe je zo!

Is lopen dan toch iets voor mij?

Mijn vriend is een fervente loper en moedigde me aan om het nog eens te proberen. Onverwacht werd ik ook gebeten door de ‘loopmicrobe’. Ik heb het heel traag opgebouwd en probeer mijn grenzen goed aan te voelen.

Momenteel loop ik ongeveer anderhalf jaar. Voor ik ga lopen, leg ik een doel vast waarnaar ik streef. Dat doel kan dus verschillen. Voel ik me fit, dan leg ik mezelf meer kilometers op. Gaat het me wat minder, dan ga ik alsnog lopen maar een (heel) korte afstand.

Gemakkelijk, handig en goedkoop

Lopen is gemakkelijk, je doet je loopschoenen aan en weg ben je! Het is handig, je hebt er geen extra materiaal voor nodig en je kan het doen wanneer je maar wil. En dan is het ook nog goedkoop! De enige investering die lopen vraagt is een sportoutfit en een degelijk paar loopschoenen. Zoek een outfit waar je je goed in voelt, dat werkt extra motiverend.

Tijdens het lopen maak ik gebruik van een de app ‘Runkeeper’. Om de 5 minuten krijg je een audiostatistiek. Zo weet je hoeveel je reeds hebt gelopen, in hoeveel tijd en aan welk gemiddeld tempo. Je kan dit ook uitschakelen indien dit minder je ding is. Op het einde van je training kan je ook de route zien die je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je verbruikt hebt.

Ready, set, go!

Loop op je eigen tempo, wat goed voelt voor jou en je zal al snel de voordelen van lopen ondervinden! Het is nooit te laat om ermee te starten. Moest je nog twijfelen, som ik alvast enkele voordelen op die je dat duwtje in de rug geven.

  • Efficiënt
    Het vergt niet veel tijd, geld of moeite. Je loopt wanneer je maar wil. Je bent niet gebonden aan openingstijden, afspraken of lidgeld.
  • Gezond
    Je algemene fitheid zal verbeteren. Het hart en de longen gaan beter functioneren. Beweging is ook gunstig voor je seksleven, betere doorbloeding en een goede nachtrust. Het verbetert je spijsvertering wat dan weer een positief effect heeft op je gewicht. Geef toe, dat willen we toch allemaal?
  • Mentale kracht
    Door de endorfines die vrijkomen tijdens het lopen krijg je een gelukzalig gevoel. Die fysieke fitheid leidt tot sterk mentaal welzijn. Het zet neurologische processen in gang waardoor nieuwe inzichten en ideeën kunnen opkomen.

Dus redenen genoeg om je loopschoenen aan te trekken en ervoor te gaan! Succes!

28 maart 2018

Goedkoop en snel in conditie geraken doe je zo!
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x