Motiverend loopschema dat ook jij kan volhouden!

Zoals jullie wel of niet weten ben ik gestart met een trainingsschema! De buikspiertraining konden jullie reeds lezen in een ander blogartikel. Mijn trainingsschema heeft een dagelijkse basis aan oefeningen, donderdag focus ik specifiek op het lopen. 

Denk je dat lopen niets voor jou is? Dat dacht ik ook eerst toen ik er 2 jaar geleden mee begon. Overtuiging nodig? Die geef ik je in dit blogartikel

Afgelopen donderdag heb ik een nieuw loopdoel bereikt en de euforie is nog steeds aanwezig! Het voelt zo goed om ergens voor te trainen en dan dat doel te behalen waarvoor je gewerkt hebt :D.

Bekomen na een looptraining aan zee.

Samen met mijn vriend die al jaren gepassioneerd bezig is met sport heb ik een trainingsschema opgesteld. Dit schema is gestart op 1 augustus en is opgedeeld in 3 periodes, met 3 tussendoelen en een einddoel in april 2019. Die tussendoelen zijn telkens kleinere doelen die je motiveren om naar toe te streven om dan uiteindelijk je ultieme doel te behalen. Voor mij eindigt dit trainingsschema op 20/04/19. Let wel, zondag = rustdag. Het is essentieel dat je minstens 1 rustdag inbouwt, je lichaam moet de kans krijgen om te herstellen en op die manier kan je er daarna weer volle bak tegenaan gaan.

Ik gebruik de app 'Runkeeper' en daar ben ik erg tevreden van! 

Dit was mijn schema tot 20 oktober:
Elke dag: 
Op donderdag doe ik: 
  • 3 tot 7 km lopen aan 7,5 km/uur

Dat betekent dat het uiteindelijke doel is om 7 km te lopen aan 7,5 km/uur. Waarom ik in mijn trainingsschema zet: 3 tot 7 km lopen? Omdat de 3 km voor mij een minimum is dat ik per training moet lopen. Door de afstand of de snelheid telkens op de drijven verbeter je jezelf iedere keer.

Dit loopdoel heb ik behaald op 4 oktober. Mijn loopdoel was: loop 7 km aan 7,5 km/uur. De prestatie die ik behaalde was 7 km gelopen aan 9 km/uur.

Tot en met 20 januari is mijn volgende doel:
Elke dag:
Op donderdag doe ik:
  • 7 tot 10 km lopen aan 8 km/uur

Dit doel behaalde ik op 16 november, ik was supertrots dat ik mijn doel had behaald! :D

Maar het wil niet zeggen omdat ik mijn doel éénmalig behaald heb dat mijn trainingsschema voor het lopen erop zit. Integendeel, ik push mezelf om sneller en efficiënter te lopen.  Zodat ik het lopen telkens beter kan volhouden en mezelf kan verbeteren. 

Zo kan je bijvoorbeeld focussen op snelheid waarbij je een korte afstand loopt.

Mijn uiteindelijke doel dat ik op 20 april wil halen:
Elke dag:
Op donderdag doe ik:
  • 5 tot 10 km lopen aan 9 km/uur

Niet elke donderdag lukt het me om te gaan lopen. En dat is oké. Een trainingsschema dient als motiverende leidraad. Voel je je een dag minder goed, dan sla je een keer over of probeer eventueel een andere dag te gaan lopen. Doe vooral waar je je goed bij voelt! 

Veel succes ermee!

13 december 2018

Motiverend loopschema dat ook jij kan volhouden!
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x