4 juni 2019

Waarom zumba een leuke work-out is!

Van kleins af aan ben ik gebeten door de dansmicrobe! Ik danste voornamelijk hiphop. Sinds een 5-tal jaar ben ik overgeschakeld op zumba! Ik vind het een zalige work-out en wil met jullie delen waarom!

Ik vertel jullie over mijn dansmicrobe omdat zumba  een fitnessprogramma is dat gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Waarvan salsa en merengue mijn persoonlijke favorieten zijn.

Als patiënt met ziekte van Crohn of colitis ulcerosa is deze sport ideaal omdat je alles kan doen op je eigen tempo, naar je eigen kunnen. Je kan doen waar jij je goed bij voelt. Bij zumba doe je eigenlijk fitnessoefeningen op muziek, vergelijkbaar met aerobics maar dan extra leuk. Letterlijk betekent het 'snel bewegen en plezier hebben'. Dat omvat eigenlijk alles! Swingen met de heupen op opzwepende muziek waarvan je gelukkig wordt!

Je kan zumba volgen in groepslessen en het wordt op vele plaatsen aangeboden omdat het zo een populaire sport is. Het samen dansen in groep maakt dat het sporten nog leuker is!

Zumba is een stevige work-out waarbij de kans op blessures klein is. Dat komt doordat je bewegingen niet moeten voldoen aan 'regels'. Het is op een leuke manier los bewegen, je volgt het ritme van de muziek en voelt aan wat voor jouw lichaam goed aanvoelt.

Met een zumba work-out ga je geen specifieke krachttraining doen of spieren trainen. Hierdoor zal je bij zumba geen spieren opbouwen mààààààr je bouwt natuurlijk wel conditie op! Je verbrandt calorieën op een leuke swingende manier (letterlijk en figuurlijk!).

Als outfit draag ik dansschoenen, m.a.w. sportschoenen die goed zitten. Ik gebruik ze ook enkel voor zumba te doen. Mijn kleren wissel ik af maar altijd met een felle tint want dat maakt de party nog leuker! 

Als een persoon met een chronische darmaandoening is deze sport voor mij perfect! Na een zumbales voel ik me altijd erg blij  en goed in mijn vel, een beetje euforisch zelfs. Je werkt aan je uithouding en aan je lichaam en in combinatie met opzwepende muziek maakt me dat erg gelukkig.

Zumba kent ook alternatieven, zo bestaat er zumba-gold. Dat is een work-out specifiek gericht op actieve oudere volwassenen. De lessen zijn in dezelfde feest-sfeer maar rustiger en minder explosieve bewegingen.

Je kan ook zumba doen in het zwembad, namelijk aqua zumba! Ook superleuk om te doen en ideaal voor je spieren doordat je de work-out doet in het water worden je spieren minder belast worden.

Kortom een sport met vele voordelen en een die je happy maakt! Ongetwijfeld vind je zumbalessen bij jou in je buurt! 

Waarom zumba een leuke work-out is!

Sterke en slanke armspieren krijgen met colitis ulcerosa, dat doe je zo!

Met dit warme weer wil je niets anders dan topjes dragen! Als IBD-patiënt is het soms lastig om aan sport te doen door het lage energiepeil of pijnlijke gewrichten. In dit artikel vertel ik je hoe je sterke en slanke armspieren krijgt!

18 juli 2019

JA, ik wil sterke en slanke armspieren!

Sporten en ziek zijn

Middeltjes om te winterblues door te komen! Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebben een grote invloed op het immuunsysteem, lees in dit artikel duidelijke tips hoe je je immuunsysteem kan verbeteren.

26 februari 2019

Lees meer

Motiverend loopschema dat ook jij kan volhouden!

Ontdek hier mijn motiverend en haalbaar trainingsschema om jouw loopdoel te behalen!

13 december 2018

Lees meer

Krijg strakke buikspieren met dit trainingsschema!

Hoe train je op een gecontroleerde en efficiënte manier je buikspieren. Je ontdekt het in dit artikel met trainingsschema. Ideaal om terug sterker te staan na je operatie(s) of in het algemeen.

8 november 2018

Lees meer

7 redenen om jezelf te motiveren om te sporten

Mensen vragen me wel eens hoe ik mezelf motiveer om te gaan sporten. Lees in dit artikel hoe je jezelf uit je luie zetel krijgt om die sportoutfit aan te trekken!

5 oktober 2018

Lees meer

Start je dag goed met deze stretching

Elke ochtend doe ik een stretching om mijn spieren en gewrichten soepel te houden.

11 september 2018

Lees meer

5 tips om beter om te gaan met stress

Stress en IBD, een combinatie die steeds hand in hand gaan. Als IBD patiënt is het dan ook essentieel dat je zo goed mogelijk leert omgaan met stress(situaties).

26 juli 2018

Lees meer

Reizen en darmproblemen: tips & tricks

Reizen en darmproblemen, niet altijd een gemakkelijke combinatie. Met de tips in dit artikel kan je je reis alvast goed voorbereiden.

2 juli 2018

Lees meer

Strakke billen door te skeeleren: How to skeeler!

Wil jij ook graag een leuke sportieve hobby tijdens de zomer? Een hobby waarmee je je hele lichaam traint en waarvan je een strakke poep krijgt? Lees dan snel dit blogartikel!

14 juni 2018

Lees meer

Ontdek de beste slaaphouding voor je darmen!

Ken je dat gevoel dat je zoveel buikpijn hebt dat je niet weet hoe te gaan liggen? Dat je graag zou willen rusten maar je weet niet in welke houding? Lees dan snel dit artikel dat je vele tips zal aanreiken!

19 mei 2018

Lees meer

Waarom je vandaag nog een saunacomplex moet bezoeken

Naar de sauna gaan is heel gezond, maar vooral voor IBD patiënten biedt de sauna vele voordelen. Lees hier waarom!

20 april 2018

Lees meer

Goedkoop en snel in conditie geraken doe je zo!

In het secundair onderwijs werd ik verplicht om te lopen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. De meisjes moesten een looptest afleggen van 13 minuten, de jongens 15 minuten. Horror vond ik het. Maar nu jaren later, denk ik er heel anders over.

28 maart 2018

Lees meer

4 oefeningen om je dag goed te starten (varianten)

Als je de voorgaande dagelijkse oefeningen wat anders wil doen en wat moeilijker wil maken, zijn hier enkele varianten. Hierdoor zal je sneller resultaat bereiken.

11 maart 2018

Lees meer

2 redenen waarom beweging goed is voor je darmen

Mensen met IBD ondervinden vaak dat hun lichaam een lagere immuniteit heeft. Beweging kan deze immuniteit versterken!

2 maart 2018

Lees meer

4 manieren om je dag goed te starten

Deze oefening doe ik elke ochtend. Om mijn lichaam te laten ontwaken en de bloeddoorstroming een boost te geven. Na de operaties had ik een slap gevoel in de spieren. Deze dagelijkse oefening helpt me om deze te versterken zonder dat ze veel inspanning vraagt.

4 januari 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x