Waarom zumba een leuke work-out is!

Van kleins af aan ben ik gebeten door de dansmicrobe! Ik danste voornamelijk hiphop. Sinds een 5-tal jaar ben ik overgeschakeld op zumba! Ik vind het een zalige work-out en wil met jullie delen waarom!

Ik vertel jullie over mijn dansmicrobe omdat zumba  een fitnessprogramma is dat gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. Waarvan salsa en merengue mijn persoonlijke favorieten zijn.

Als patiënt met ziekte van Crohn of colitis ulcerosa is deze sport ideaal omdat je alles kan doen op je eigen tempo, naar je eigen kunnen. Je kan doen waar jij je goed bij voelt. Bij zumba doe je eigenlijk fitnessoefeningen op muziek, vergelijkbaar met aerobics maar dan extra leuk. Letterlijk betekent het 'snel bewegen en plezier hebben'. Dat omvat eigenlijk alles! Swingen met de heupen op opzwepende muziek waarvan je gelukkig wordt!

Je kan zumba volgen in groepslessen en het wordt op vele plaatsen aangeboden omdat het zo een populaire sport is. Het samen dansen in groep maakt dat het sporten nog leuker is!

Zumba is een stevige work-out waarbij de kans op blessures klein is. Dat komt doordat je bewegingen niet moeten voldoen aan 'regels'. Het is op een leuke manier los bewegen, je volgt het ritme van de muziek en voelt aan wat voor jouw lichaam goed aanvoelt.

Met een zumba work-out ga je geen specifieke krachttraining doen of spieren trainen. Hierdoor zal je bij zumba geen spieren opbouwen mààààààr je bouwt natuurlijk wel conditie op! Je verbrandt calorieën op een leuke swingende manier (letterlijk en figuurlijk!).

Als outfit draag ik dansschoenen, m.a.w. sportschoenen die goed zitten. Ik gebruik ze ook enkel voor zumba te doen. Mijn kleren wissel ik af maar altijd met een felle tint want dat maakt de party nog leuker! 

Als een persoon met een chronische darmaandoening is deze sport voor mij perfect! Na een zumbales voel ik me altijd erg blij  en goed in mijn vel, een beetje euforisch zelfs. Je werkt aan je uithouding en aan je lichaam en in combinatie met opzwepende muziek maakt me dat erg gelukkig.

Zumba kent ook alternatieven, zo bestaat er zumba-gold. Dat is een work-out specifiek gericht op actieve oudere volwassenen. De lessen zijn in dezelfde feest-sfeer maar rustiger en minder explosieve bewegingen.

Je kan ook zumba doen in het zwembad, namelijk aqua zumba! Ook superleuk om te doen en ideaal voor je spieren doordat je de work-out doet in het water worden je spieren minder belast worden.

Kortom een sport met vele voordelen en een die je happy maakt! Ongetwijfeld vind je zumbalessen bij jou in je buurt! 

4 juni 2019

Waarom zumba een leuke work-out is!
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x