Ga weg Clostridium en oh help Flagyl!

Remicade

Eind augustus, ik had net mijn 3de behandeling Remicade achter de rug. Een medicijn waarvoor ik naar het dagziekenhuis moest gaan, dit medicijn werd via een infuus toegediend. Het leek goed aan te slaan en ik had heel wat moed om er tegenaan te gaan. Ik had het gevoel dat men het juiste medicijn voor mij had gevonden.

Flagyl voor de Clostridium

De pijnklachten werden terug erger en mijn bloed en stoelgang werd onderzocht. Mijn gastro-enteroloog was opgelucht. Het bleek geen opstoot van de colitis te zijn maar een Clostridium infectie.

Clostridium is een beestje dat iedereen in zijn darmen heeft, normaal slaapt dit. Bij mij is dat wakker geworden en die beestjes produceren dan een soort gif waar je erg ziek van wordt. Dit kan ontstaan door verminderde weerstand.

Ik kreeg Flagyl voorgeschreven, een antibioticum dat ik 3x per dag gedurende 10 dagen moest innemen. Maar ik werd nog meer ziek. Erge diarree, overgeven, misselijkheid, verwardheid en zelf hallucinaties.

Bleek dat ik erg reageerde op de Flagyl, ik had zowat alles bijwerkingen van het medicijn. Ik moest terwijl studeren voor mijn herexamens, het was een hel.

Op doktersadvies moest ik toch de Flagyl uitnemen, nadien zou alles gaan beteren zeiden de artsen. Ik moest even doorbijten, anders kon ik de Clostridium infectie niet bestrijden. Ik voelde me steeds slechter en slechter, hield amper nog eten binnen. Ik begon ook terug bloederige diarree te krijgen. Dat kon een mogelijk symptoom zijn van een nieuwe colitis opstoot maar misschien was het ook een bijwerking van de Flagyl?

Hier klopt iets niet...

Op 02/09/15 had ik de Flagyl eindelijk uitgenomen, nu zou alles gaan beteren! Dacht ik… 4 dagen later was ik ietsje beter maar ik voelde aan mijn lichaam dat er iets niet klopte. Na wat oplapmiddelen van mijn huisarts (spuiten tegen misselijkheid en extra vitaminen die in de bil werden gezet) moesten we besluiten dat het zo niet meer verder kon. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt om uit te zoeken wat er aan de hand was, ik was uitgeput. Mijn symptomen: bloederige diarree, koorts, enorm veel buikpijn en een CRP waarde die bleef stijgen. CRP is een indicatie voor ontsteking in het bloed. Die was intussen gestegen tot 300, bij een gezond persoon moet dit minder dan 5 zijn.

Maankrater

Na 2 dagen in het ziekenhuis gelegen te hebben werd er eindelijk een darmonderzoek uitgevoerd, een sigmoïdonderzoek. Hierbij wordt het laatste stuk van de dikke darm onderzocht door middel van een kijkbuis.

Ik gilde toen de kijkbuis werd ingebracht en werd bijna hysterisch van pijn. Wenend van pijn werd ik in mijn bed de gang op gereden waar ik wachtte op de logistiek assistente die me terug naar mijn kamer zou brengen. De arts zou langskomen voor uitleg te geven.

In haar ogen zag ik dat het geen goed nieuws was. Nog voor ik goed en wel op mijn kamer was, was mijn vervoer naar UZ Leuven al geregeld. Bij het darmonderzoek had de arts gezien dat mijn darm eruit zag als een maankrater, niet goed... Op dat moment had ik nog geen idee van wat me mogelijk te wachten zou staan.


Foto: www.medlineplus.com/clostridium

3 mei 2018

Ga weg Clostridium en oh help Flagyl!
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x