Na regen komt zonneschijn met Humera en Remicade

Humera en Remicade

Spuiten

Ik was nog geen maand mijn nieuwe medicatie Humera aan het nemen. 2 spuiten die ik zelf diende te injecteren, 1x/week in het bovenbeen. Ik vond het erg confronterend dat ik mezelf spuiten zette. Ook voelde ze heel pijnlijk aan. Mijn gastro-enteroloog stuurde me door naar UZ Leuven. Ondanks de medicatie viel ik van de ene opstoot in de andere.

Infusen

In UZ Leuven werd besloten om te starten met Remicade. Hierbij kreeg ik een infuus met een variabel tijdsinterval. In het begin krijg je dit frequenter en op termijn wordt dat normaal dan een vast tijdsinterval. Bij mij was het plan dat dit uiteindelijk 1x per 2 maanden zou worden. De volgende dag werd de (uitzonderlijk) dubbele oplaad dosis al gegeven. Normaal krijg je een enkele dosis Remicade, maar omwille van mijn toestand werd beslist te starten met een dubbele dosis.

Door de vele opstoten geraakte ik wat ontmoedigd omdat geen enkele medicatie leek te werken voor mij. Bij de Remicade had ik een goed gevoel, ik had er vertrouwen in dat deze medicatie de juiste was voor mij.

Een week later mocht ik het ziekenhuis verlaten.

Begin juli zouden we op vakantie vertrekken, naar Middelkerke, dit leek in in het water te vallen. Ik had het gevoel mijn familie teleur te stellen, door mij konden we niet op vakantie gaan. Ik verlangde op dat moment heel erg naar een ontspannen gevoel. Gelukkig konden we later nog op vakantie gaan. 14 juli 2015 zijn we uiteindelijk vertrokken. Het werd een herstelvakantie. Een vakantie waar ik veel heb gerust, genoten heb van de zon en waarbij we 1 keer naar huis zijn moeten rijden opdat ik een nieuwe dosis Remicade kon krijgen. Het deed enorm veel deugd om enkele dagen weg te zijn met het gezin.

11 april 2018

Na regen komt zonneschijn met Humera en Remicade
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x