Weet jij wat de betekenis is achter het logo van SOS Colitis?

Heb je het logo van SOS Colitis al eens goed bekeken? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat dit een roos is :) .

Een roos is een prachtige bloem die je kan vinden in verschillende soorten. Net zoals bij IBD-patiƫnten, ieder met zijn unieke eigenschappen.

Symboliek

Een roos heeft voor mij meerdere betekenissen. Na de operatie in september 2015 (zie vorig artikel) had ik een voorlopig stoma en dit kon ik heel moeilijk aanvaarden. Bij de stomazorg liepen de tranen over mijn wangen. Mijn thuisverpleegkundige heeft me zowel fysiek als mentaal geholpen in dit proces, om mijn stoma te helpen aanvaarden. Zij noemde mijn stoma 'Roosje' omwille van de gelijkenissen. Doordat ik mijn stoma een naam kon geven, kon ik het beter aanvaarden. Mijn Roosje was een deel van mij, het hoorde bij me.

De roos staat voor mij ook symbool aan liefde en warmte. Die heb ik mogen ontvangen van familie, vrienden en zorgverleners. Maar een roos heeft ook doornen. Je omgeving kan koel reageren, begrijpen niet goed wat het betekent om een darmaandoening te hebben. Doornen steken en doen pijn. Fysieke en mentale pijn van de operatie, het herstel, de aanvaarding, een nieuw leven met een stoma.

Warme gevoelens

Als IBD-patiĆ«nt ervaar ik beide gevoelens. Het warme en het koelere aspect van een roos. Voor mij overweegt het warme gevoel. Ik heb een omgeving die me veel liefde geeft, mensen waar ik op kan terug vallen. Een bloem, een roos geeft me een positief en blij gevoel. Mijn doel is om dat gevoel aan jullie door te geven via de blog. 

Dankzij mijn vriend die webdesigner is, kwam dit mooie logo tot stand. Kevin Ceusters, dank je!

Ik hoop dat jullie nog veel leesplezier mogen ervaren en jullie zich kunnen optrekken aan de blog!

31 mei 2018

Weet jij wat de betekenis is achter het logo van SOS Colitis?
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x