Weg met het taboe rond darmziekten!

Delen, delen, delen

Je hebt darmproblemen maar kan er met iemand over praten? Last van winderigheid of een opgeblazen gevoel, buikpijn na het eten of diarree. Problemen waar we niet graag over praten doordat er jammer genoeg een taboe hangt rond darmziekten. Ik heb de aandoening colitis ulcerosa waardoor darmproblemen een groot deel zijn van mijn leven en lichaam.

Mijn doel is om het taboe rond darmziekten te doorbreken. Om mijn verhaal met zoveel mogelijk mensen te delen en de kans daartoe te verhogen heb ik verschillende magazines aangesproken. 

Informatie zoeken en vinden

Sinds ik de diagnose van colitis ulcerosa kreeg in 2014 ben ik volop op zoek gegaan naar informatie. Info over de aandoening zelf is er zeker te vinden maar gedetailleerde info zoals; 'welk zalfje heb ik nodig voor die bepaalde pijn' is er niet. Ik ging op zoek naar forums maar ook die zijn erg schaars en dikwijls gericht op algemeen auto-immune aandoeningen. 

Via mijn blog wil ik de info geven die ik zelf gemist heb en wil ik met mijn ervaringen anderen helpen. Zowel op gebied van voeding, stress, beweging, mentale gezondheid, ervaringen na operaties, ervaringen met een stoma, ... Kortom ervaringen in het leven nu. Ook wil ik een netwerk creëren tussen mensen met een (inflammatoire) darmaandoening, zodat je weet dat je er niet alleen voor staat. Via mijn blog wil ik jullie boosten om positief in het leven te staan, ook mét IBD.

Knack.be

Trui Engels van Knack.be reageerde meteen erg enthousiast. Zij wilde graag een interview bij me afnemen en dit aangevuld met de medische uitleg van een maag-darmspecialist. Daarop heb ik een van mijn proffen, Séverine Vermeire  gecontacteerd of zij het zag zitten om samen te werken. Samen waren we erg gemotiveerd om er een boeiend artikel van te maken.

Het interview verliep telefonisch en ik was best zenuwachtig. Daar was geen enkele reden voor want Trui stelde me meteen gerust. Ze vroeg me hoe men de ziekte had vastgesteld en welke invloed de colitis had op mijn (sociaal) leven. Of ik wetenschappelijke onderzoeken opvolg zoals de nieuwe studie rond stoelgangtransplantatie en welke boodschap ik andere IBD-patiënten wil meegeven.

Het artikel lees je hier. Je kan je gratis registreren om het volledige artikel te lezen.

Lachend kakske

Toen het artikel was uitgewerkt, kreeg ik de kans om het na te lezen en nadien werd het online gezet. Ik hoop dat we met zulke artikels het taboe rond darmaandoeningen en de bijhorende klachten wat kunnen doorbreken. Laat je stem horen, je hoeft niet beschaamd te zijn om erover te praten!

Heb je vragen of weet je niet waar je terecht kan? Je kan me altijd contacteren via de website, facebook en instagram

Bron afbeeldingen:
https://www.npo3fm.nl
http://www.techagesite.com/funny-wallpaper-pics-quotes-photos-and-stuff.htm
Minion-Quotes.com
Knack.be

30 augustus 2018

Weg met het taboe rond darmziekten!
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x