Aloë Vera Juice met geneeskundige krachten

Weg met de constipatie

Aloë vera is een goed middel bij constipatie waar IBD-patiënten last van kunnen hebben. Dit komt omdat het een licht laxerend effect heeft. Regelmatig aloë vera aan de voeding toevoegen (in geval van constipatie) kan dus zorgen voor een regelmatig stoelgangspatroon. In dit recept maak ik gebruik van de gel in de bladeren van aloë vera. Als je het blad open snijdt komt er ook een geel sapje vrij en het is net dat sapje dat het laxerende effect heeft. Aangezien ik zelf geen last heb van constipatie -enkel het omgekeerde- heb ik dit niet gebruikt in mijn recept :-).

Hallo zachte huid en een gezond immuunsysteem

Niet alleen heeft aloë vera een kalmerend effect op de huid bij brandwonden en zonnebrand, het zorgt ook voor een betere spijsvertering. 

De leukste eigenschappen van aloë vera vind ik dat het ontstekingswerend is en je immuunsysyteem helpt opbouwen. Dat komt door de aanwezigheid van antioxidanten die het onstekingsproces afremmen en de genezing van de darmen stimuleert. Het immuunsysteem krijgt een extra impuls door de aanwezige vitaminen, aminozuren en mineralen. Hierdoor ben je beter beschermd tegen virussen en bacteriën wat voor IBD-patiënten zeker nuttig kan zijn aangezien men dikwijls medicatie moet nemen die het immuunsysteem onderdrukt. Op die manier kan je via voedselinname je lichaam toch van de nodige antistoffen voorzien.

Net zoals bij andere voeding geldt ook hier dat je geen overdaad inneemt.


Ingrediënten:

  • 4 kleine bladeren Aloë Vera
  • 1 banaan
  • 1/3 komkommer
  • 1 appelsien
  • 1 glas water (300 ml)

Bereiding: 

  1. Snijd de schil van de aloë vera voorzichtig af. Tussen de bladeren zit de aloë ver-gel die je nodig hebt voor de drank. Doe de gelei-achtige massa in een maatbeker
  2. Snijd de banaan, appelsien en komkommer in stukken en voeg toe aan de maatbeker
  3. Tenslotte voeg je 1 glas water (300ml) toe
  4. Mix het geheel tot sap. Zet het sap nog 10 minuten in de diepvriezer, op die manier is het extra verkwikkend als je het gaat drinken
  5. Smakelijk!

2 personen

21 augustus 2018

Aloë Vera Juice met geneeskundige krachten
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x