Gerookte heilbot met aardappelen en knolselder-appelslaatje

Dit recept bevat een gezonde hoeveelheid vetten en heeft een gunstig effect op onze hart- en bloedvaten. Het werkt ook cholesterolverlagend. 

Extraatje voor de gerookte heilbot: hij bevat ook veel eiwitten, vitaminen en mineralen.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 2 schijven knolselder (1 cm breed)
  • 1 appel
  • 2 eetlepels natuur yoghurt
  • 4 sneden gerookte heilbot
  • 250 gr aardappelen
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • P + Z

Ik heb de aardappelen een dag op voorhand klaar gemaakt zodat ik deze koud kon klaarmaken de volgende dag. 

  • Kook de aardappelen gaar. Laat ze afkoelen. Voeg een scheut olijfolie, de provençaalse kruiden en peper en zout toe.
  • Snij de knolselder en de appel in julienne. Meng ze in een kom samen met de natuur yoghurt en kruid af met peper en zout.
  • Rol de sneetjes heilbot op en leg op het bord.
  • Serveer de aardappelen en het knolserder-appelslaatje hierbij.


Bereiding: 45 minuten

2 personen

22 maart 2018

Gerookte heilbot met aardappelen en knolselder-appelslaatje
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x