Haverspaghetti met scampi en courgette, kokosmelk en ricotta

Als je colitis ulcerosa of ziekte van Crohn patiënt bent, heb je een zwakker immuunsysteem. Kokosmelk geeft je die extra boost

Kokosmelk is gemaakt van geraspte kokosnoot en water en zit boordevol vitaminen zoals E, B en C. Door de aanwezige vitamine C , E én antioxidanten krijgt je immuunsysteem een boost!  Ook andere stoffen zoals ijzer, magnesium, fosfor en kalium hebben een positieve invloed op je lichaam en dragen bij aan een gezond darmstelsel. Ideaal voor iemand met colitis ulcerosa of ziekte van Crohn.

Kokosmelk bevat verzadigde vetten (gezonde vetten) waardoor de spijsvertering vlotter zal verlopen en de vetverbranding zal verhogen. Specifiek laurinezuur in kokosmelk zorgt voor het afremmen van virussen en bacteriën en het afnemen van ontstekingen.

Interesse in andere recepten die het immuunsysteem boosten?

Scampi goed voor je beenderstelsel

Vitamine B12 helpt om nieuwe cellen aan te maken en zo de densiteit van het beenderstelsel te versterken. Bovendien zijn ze rijk aan vitamine D, wat belangrijk is voor een sterk beenderstelsel.

Iemand met ziekte van Crohn of colitis ulcerosa heeft vaak een tekort aan vitamine B12. Wisten jullie dat scampi rijk zijn aan verschillende vitaminen zoals B12 en andere B-vitaminen? Maar ook aan mineralen zoals fosfor, jodium en seleen?

Ingrediënten

 • 15-tal scampi
 • 180 gram haverspaghetti
 • 1 ronde courgette
 • 1 gele courgette
 • 100 ml kokosmelk
 • 125 gram ricotta
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Gele/ groene courgette voor colitis ulcerosa en Crohn patiënten

Bereiding

 1. Kook de spaghetti gaar. Terwijl je wacht tot het water kookt een snelle toiletstop maken voor de Crohn en colitis ulcerosa patiënten onder ons  
 2. Schil en snijd daarna de courgettes in stukjes (je kan dit perfect eten met schil maar zonder schil is beter verteerbaar voor de darmen)
 3. Bak de courgetteblokjes in wat olijfolie en kruid met peper en zout
 4. Bak de scampi in olijfolie, 2 minuten aan elke kant
 5. Voeg de spaghetti, courgettes en scampi samen
 6. Voeg de ricotta en kokosmelk toe
 7. Meng het geheel en kruid verder af met peper en zout

Genieten maar! 

Bereiding: 25 minuten 

2 personen

31 juli 2019

Haverspaghetti met scampi en courgette, kokosmelk en ricotta
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x