Ovenschotel met wortel, kippengehakt en mozarella

Dat wortelen zorgen voor gezonde ogen is algemeen geweten, dat komt door het hoge gehalte aan Vitamine A en C. Als kind zei mijn Oma altijd: 'Eet maar genoeg wortelen, daar krijgt ge schoon ogen van!' Maar wist je ook dat wortelen instaan voor een goede darmwerking? Dat komt door de vezels die aanwezig zijn in wortels, specifiek door pectine. Pectine is een oplosbare vezel die door onze darmbacteriën goed wordt afgebroken. Bij dit afbraakproces komen stoffen vrij en het zijn net die stoffen die zorgen voor een normalisering van onze darmfunctie. De vezels voorkomen constipatie en zorgen voor een gezonde stoelgang.

Voedingsmiddelen met oplosbare vezels zijn dus zeker een aanrader als je last van IBD, een prikkelbare darm of vaak last hebt van een opgeblazen gevoel. 

Ingrediënten

  • 1,5 kg wortelen
  • 300 gr kippengehakt
  • 125 gr mozarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Verdeel het kippengehakt in 9 kleine hoopjes
  2. Maak van elk hoopje een boulet. Dit doe je door het gehakt tussen je handen te rollen.  Als er bol is gevormd duw je deze wat plat.
  3. Verwam de oven voor op 180°C
  4. Breng een pot water aan de kook
  5. Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine ronde stukken
  6. Kook de wortelen gaar in het water
  7. Bak de bouletten goudbruin in de olijfolie
  8. Mix de wortelen tot purree
  9. Kruid de wortelpurree af met peper, zout en nootmuskaat
  10. Vul de bodem van de ovenschotel met de wortelpurree
  11. Leg hierboven de bouletten
  12. Bedek de bouletten met een laag wortelpurree
  13. Snijd de mozarelle in schijven
  14. Werk de ovenschotel af met mozarella
  15. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C

Bereiding: 30 minuten

2 personen

26 juni 2018

Ovenschotel met wortel, kippengehakt en mozarella
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x