Overnight oats met blauwe bessen

IBD-patiënten ondervinden door de ziekte een verlaagd immuunsysteem. Het is belangrijk dat we de dag starten met een boost van het immuunsysteem en havermout is daar ideaal voor!

Havermout is een volkoren graansoort, een graansoort met de meeste vitaminen, proteïnen en koolhydraten. Havermout bevat Bèta-glucan, een stof die zorgt voor een sterk immuunsysteem. In geval er een infectie is zal Bèta-glucan ervoor zorgen dat de bacteriën sneller geëlimineerd zijn. Ook is het een antioxidant, specifiek betekent het dat het ons lichaam beschermd tegen hartziekten. Kortom, havermout vormt op die manier voor een versterkt immuunsysteem, en dat al vroeg in de morgen!

Het bijzondere aan deze overnight oats vind ik de chiazaadjes. Chiazaad is een superfood. Het barst van de anti-oxidanten, die je beschermen tegen agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan je weefsel en cellen zoals kanker. Ook is het een bron van Omega-3 vetzuren. Dat is gunstig voor de cholesterol.

Tijdens het sporten verliezen we veel voedingsstoffen, chiazaad vult deze mineralen en eiwitten terug aan. Ook heeft het een hoog proteïnegehalte. Dat maakt dat chiazaad ideaal is voor sporters die vet willen verbranden, strakke spieren willen kweken en hun bloedsuikerspiegel in balans willen houden. De voordelen van chiazaad zijn oneindig.

Voor mij is chiazaad een heuse openbaring. Het is heel lekker, geeft me bakken energie, mijn energiepeil blijft constant en mijn stoelangspatroon is beter.

Chiazaad komt het best tot zijn recht als het bindt aan water. De zaadjes zetten dan ook uit. Voor het gebruik ervan  moet je ze laten weken. Nadien zal je een geleiachtige substantie verkrijgen.

Maak dit ontbijt klaar de avond voor je gaat slapen. ‘s Ochtends  is het instant klaar om te eten.

Ingrediënten

 • 30 gr havermout
 • 1,5 eetlepel chiazaad
 • 1 soeplepel kokosrasp
 • 1 soeplepel honing
 • Handvol blauwe bessen (diepvries)
 • 200 ml melk

Bereiding

 1. Neem een potje dat je kan afsluiten
 2. Doe de ingrediënten erin: als basis de havermout, dan het chiazaad, de kokosrasp, de honing en bosbessen. Giet de melk erover
 3. Doe de deksel op de pot en zet in de koelkast
 4. Haal het ‘s ochtends uit de koelkast
 5. Klaar om te eten


Je kan dit recept ook maken met ander fruit. Je vervangt de blauwe bessen dan door bijvoorbeeld ananas. 

Bereiding: 5 minuten

1 persoon  

20 september 2018

Overnight oats met blauwe bessen
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x