Pastinaak- en zoete aardappelfrietjes met kip en een yoghurtsaus

Pastinaak heeft anti-inflammatoire eigenschappen en zoete aardappel versterkt een verlaagde weerstand. Dit gerecht houdt ontstekingsziekten op afstand!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1/2 zoete aardappel
  • 1 kippenchipolata
  • 3 eetlepels natuur yoghurt
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snijdt de pastinaak en de zoete aardappel in frietjes en leg ze door elkaar op een ovenschotel. Kruid af met peper en zout en doe er olijfolie over.
  3. Zet gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bak de kippenchipolata.
  5. Voor de yoghurtsaus: meng 3 eetlepels natuur yoghurt met 1 theelepel provençaalse kruiden en voeg knoflookpoeder, nootmuskaat,  peper en zout toe.
  6. Haal de frietjes uit de oven en serveer samen met de chipolata. Werk af met de yoghurtsaus.


Bereidingstijd: 50 minuten

2 personen

22 februari 2018

Pastinaak- en zoete aardappelfrietjes met kip en een yoghurtsaus
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x